Gucci is een merk wat wij sinds kort aan onze brillencollectie hebben toegevoegd. Gucci is een Italiaans modebedrijf waar  Alessandro Michele de hoofddesigner is.  Gucci is een merk met een lange geschiedenis maar is sinds kort weer helemaal back in Fashion. Kenmerken zijn de kleuren rood met groen en bruin met de dubbele letter G als logo.

“I feel very close to the concept of intermixing beautiful things, between high and low culture.”  

                             ALESSANDRO MICHELE

Als we naar de kledinglijn van Gucci kijken dan zien we ook de segmenten van vroeger erin voorkomen. De kanten kragen, de blazers, grote brillen uit de jaren ’70, grote hoeden, en de  baggy broeken.  Op deze manier weet Gucci twee belangrijke en zeer verschillende doelgroepen aan te spreken.

De monturen van Gucci hebben dan ook datzelfde gevoel als de kledinglijn van Gucci. Veel invloeden van de jaren ’70 door de grote brillen (met name de zonnebrillen hebben erg grote glazen), we zien veel van de rood/groene kleuren terug op de monturen, de ‘vlinder’ brillen, en zelfs de klassieke metalen bril zien we terug komen.

Ieder montuur heeft een uiting van het merk erop staan; zo zien we de dubbele letter G op brillen terug komen, GUCCI op de zijkanten van de brillen, gebruik van de rood/groen kleuren van Gucci en wat we ook terug zien is het gouden bijtje op de veren van de brillen. Dit laatste is een van de nieuwste Gucci collectie met de naam: Gucci garden.

Loop eens binnen om deze prachtige brillen te bekijken!